0523 26 18 96
Houthandel Woertink

Steenwol

Rockwool steenwol

 

Thermisch

Stilstaande lucht is het beste natuurlijke thermische ‘isolatiemateriaal’. Steenwol omhult stilstaande lucht en heeft daarom een hoge, natuurlijke isolatiewaarde. Aangezien de steenwol producten niet verouderen, is een blijvend hoge en gelijkblijvende isolatiewaarde gegarandeerd.
Door de wolstructuur grijpen afzonderlijke steenwolplaten naadloos in elkaar. Omdat steenwol niet krimpt of uitzet, is deze naadloze aansluiting ook in de toekomst gegarandeerd. Koudebruggen ter plaatse van naden zijn uitgesloten.

 

Akoestisch

Door de unieke steenwolstructuur in combinatie met zijn massa heeft steenwol uitstekende akoestische eigenschappen. Bij scheidingswanden, zelfs in een relatief lichte constructie, zorgt een vulling met steenwol voor een uitstekende geluidsisolatie. De open steenwolstructuur zorgt bovendien voor een hoge geluidabsorptie. Steenwol is dan ook uitermate geschikt om geluidhinder tegen te gaan.

 

Brandveilig

Steenwol is perfect bestand tegen vuur en verdraagt temperaturen tot boven de 1000 °C. Onder brandbelasting blijft de steenwolstructuur intact. Steenwol blijft isoleren en de draagconstructie beschermen. De brandveilige Steenwol producten geven geen aanleiding tot het ontstaan van een brand en leveren ook geen bijdrage aan de brandlast. Branduitbreiding kan door een juiste toepassing van steenwol voorkomen worden.